Bespaar niet op kwaliteit als je een waterpijp gaat kopen

Shisha

De keuze aan waterpijpen is groot. Dat maakt het kopen van de beste waterpijp niet makkelijk. Je keuze hangt vooral van je persoonlijke voorkeur af. Het uitzicht van je nieuwe waterpijp is niet onbelangrijk, maar zeker niet het belangrijkste waar een goede waterpijn moet aan voldoen. Op wat moet je dan vooral letten bij het kopen van een nieuwe waterpijp?

Een waterpijp met een brede onderkant

Bij twijfel kies je best een waterpijp met de breedste onderkant. Zo staat ze altijd sterk en stabiel zodat je veilige je waterpijp kunt roken. De lengte van je waterpijp heeft zeker geen invloed op de kwaliteit van je pijp. Rook je vooral alleen thuis of even goed buitenshuis zoals op vakantie? Voor alleen roken Wanneer je alleen roken volstaat een kleinere Sisha. Ontspan je vooral thuis in je makkelijkste zetel met het roken van een waterpijp? Dan mag die zeker wat groter uitvallen.

Aantal slangen

Bij een waterpijp kopen is het handig dat je vooraf weet over hoeveel slangen je waterpijp moet beschikken. Sisha rook je vaak in groep met familie of vrienden. Rook je het meest alleen of met een vriend(in)? Dan heb je genoeg aan één slang. Rook je regelmatig in groep? Koop een waterpijp met meerdere slangen.

Voldoende tabak 

Niets is zo vervelend om tijdens een sessie met je waterpijp zonder tabak te vallen. Kies dus zeker een waterpijp met een kop die groot genoeg is om voldoende tabak in op te slaan.

Materiaal waterpijp

Het materiaal van je waterpijp is belangrijker dan je denkt. Goedkope waterpijpen zijn vooral gemaakt uit koper, een materiaal dat vlug roest.  Wil je een duurzame waterpijp met een langere levensduur? Kies dan een waterpijp uit roestvrij staal of glas.

Sluitingen

Die bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van je waterpijp. Slechte werkende sluitingen brengen zuurstof in Je pijp waar dat niet mag. Rubberen sluitingen zetten vlug uit. Sluitingen met een schroefmechanisme blijven het langst luchtdicht en verhogen de kwaliteit van je rooksessie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *