EHBO voor kinderen in Zaandam 

EHBO voor kinderen

Als je met kinderen werkt of zelf kinderen hebt, dan is een EHBO-cursus zeker wel zo veilig om te volgen. Een klein ongelukje gebeurd al snel, maar het gevaar zit meer in onveilige en vervelende situaties die gelukkig bijna niet gebeuren. Mocht dit wel gebeuren dan is het belangrijk dat je adequaat kunt ingrijpen om de situatie onder controle te houden. Een EHBO cursus voor kinderen dekt alle kleine en grote ongelukken die kunnen gebeuren. 

EHBO voor kinderen

EHBO kan je inzetten voor veel verschillende situaties. Denk aan een bijensteek of aan het innemen van onveilige stoffen. Deze situaties kunnen zich thuis voordoen, maar ook als je kind aan het buitenspelen is of op andere plekken. Een EHBO cursus kun je snel volgen. In een korte tijd kun je ontzettend veel leren. Meestal zijn online modules zo’n 4 tot 6 uur en kun je klassikaal of online les volgen. 

Verschillende soorten EHBO cursussen

Als je EHBO verrichtingen wil leren dan kun je grofweg kiezen uit twee soorten cursussen. Het verschil zit vooral in het examen die je voor de cursus gaat doen. De cursus zelf zal altijd bestaan uit dezelfde onderdelen. Welke cursus je ook kiest, de inhoud zal altijd hetzelfde zijn. Naast het behandelen van ongelukken leer je reanimatietechnieken voor baby´s en kinderen. Een cursus is altijd overzichtelijk en wordt in een korte tijd gegeven. Zo heb je snel alle kennis bij hand. 

Rode kruis en Oranje kruis

De cursussen die gegeven worden zijn van het Rode Kruis en Oranje Kruis. Hiertussen zit een klein verschil. Het Rode Kruis is wereldwijd bekend en hierbij krijg je dan ook een Europees erkend certificaat. Het Oranje Kruis is Nederland bekend en voldoet aan alle Europese landen. Bij het Rode Kruis krijg je geen examens. Tijdens de lessen wordt gekeken of je alles stof beheert. Als je alles begrijpt en goed uitvoert laat dat zien dat je competent genoeg bent, dan krijg je een certificaat. Bij het Oranje Kruis leg je daarentegen wel een examen af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *